DRUŠTVENE MREŽE GORE: Nakon Milorada Dodika, i kćerka Gorica u napadu na britanskog ambasadora Matthewa Fielda…

„Slobodna Bosna“ već je izvijestila o napadu Milorada Dodika na britanskog ambasadora Matthewa Fielda, a sada se sličnim „tonom“ oglasila i njegova kćerka Gorica.

  • Mini market

  • 26. Jan. 2022  26. Jan. 2022

  • 1

Ne stišavaju se reakcije nakon skandaloznog ispada Dodikovog senatora Marinka Umićevića na novinarku banjalučkog portala Capital.

Nakon što je britanski ambasador Matthew Field na Twitteru poručio kako je nezavisno novinarstvo ključni stub svakog demokratskog društva, oglasila se i Gorica Dodik, kćerka člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika.

Field je poručio da je nezavisno novinarstvo ključni stub svakog demokratskog društva, te kako novinarima treba biti omogućeno da rade svoj posao, bez prijetnji i napada, označivši u tvitu portal Capital i Bh. novinare.

„U prevodu, sve što vi držite pod kontrolom su slobodni mediji. Vi imate to ekskluzivno pravo da prijetite i napadate, pa samim time i branite te iste u slučaju da se neko drugi usudi da ih proziva. Samo onaj koji iznosi vaše stavove se naziva 'nezavisan novinar'“, poručila je Dodikova kćerka.

Podsjetimo, dan ranije Milorad Dodik također je napao Matthewa Fielda.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da je blog britanskog ambasadora u BiH Matthewa Fielda i sadržaj na njemu opasno napuštanje diplomatske prakse i odsustvo poštovanja vanjskog suvereniteta BiH.

Na pitanje da prokomentira Fieldov tekst objavljen na njegovom blogu u kojem je iznio niz optužbi na njegov račun i vodstvo RS-a, Dodik je rekao da ambasador Field samo potvrđuje njegovu tezu da je “BiH posljednja kolonija Evrope u kojoj strane diplomate vode aktivnosti baš kao da su u svojoj državi”.

“BiH je 26 godina njihov eksperiment i niko od njih nije odgovarao zašto taj eksperiment nije uspio. Sve što čujemo od njih, a ne bi trebalo uopšte da se oglašavaju o unutrašnjim pitanjima BiH, jeste korupcija, i to naravno na srpskoj strani”, poručio je Dodik.

Dodik je upitao kako onda nisu stale sve druge zemlje na svijetu ako zemlja može da stane samo zbog korupcije.

“Ili je korupcija samo ovdje, gdje njihov predstavnik prima platu 25.000 eura mjesečno, a porez ne plaća ni u svojoj ni u državi čiji je kolonijalni upravnik”, poručio je nervozni Dodik.

On je rekao da se slaže sa britanskim ambasadorom da u Bosni i Hercegovini mora doći kraj djelovanju bez posljedica i predložio da se može krenuti na primjer od ovog bloga i “odgovornosti ambasadora Fielda za povredu suvereniteta BiH”.

Bila je to Dodikova reakcija na stavove ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva u Bosni i Hercegovini koji je na svom blogu istakao kako je “trenutna kriza u kojoj član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i Narodna skupština RS-a pokušavaju da ponište napredak postignut u zadnjih 26 godina, opasno odvlačenje pažnje od korupcije.”

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...