CRNOGORSKI MINISTAR SE PRAO NAKON ISTUPA VESNE BRATIĆ: "Ja nacionalista? Pa bivša mi je muslimanka, pa Francuskinja, prije nje Indonežanka..."

"Francuskinja, Indonežanka, muslimanka prije toga, Japanka, budistkinja, Kineskinja, komunist", nizao je Milojko Spajić

  • Regija

  • 29. Jan. 2022  

  • 0

Ministar finansija i socijalne staranja u vladi Crne Gore, Milojko Spajić, postao je hit na društvenim mrežama nakon što se na originalan način pokušao odbraniti od optužbi za nacionalizam.

Velika bura digla se, naime, u crnogorskoj javnosti nakon govora ministrice obrazovanja, Vesne Bratić, na protestima u Podgorici. Ona je tad, aludirajući na nacionalnu pripadnost pojedinih ministara i političara, izjavila kako "s njima neće biti moguće potpisati Temeljni ugovor između Vlade Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve", prenosi portal Direktno.rs.

Spajić je zatim, na radnom doručku s novinarima, komentirao govor svoje kolegice posluživši se urnebesnom argumentacijom, koja je nasmijala sve na društvenim mrežama.

"Francuskinja, prije toga Indonežanka, muslimanka prije toga, Japanka, budistkinja, prije toga Kineskinja, komunist... Ja ne mogu zamisliti kontekst u kojemu bih se ja mogao poistovjetiti s bilo kakvim radikalnim nacionalističkim stavovima", nabrojao je Spajić nacionalnosti djevojaka s kojima je bio, što je predstavio kao ključni dokaz toga da nije nacionalistički orijentiran.

Inače, Spajić je na Osaka univerzitetu u Japanu studirao na japanskom jeziku kao stipendist Vlade Japana.

U okviru razmjene, studirao je i na kineskom tehničkom univerzitetu Xinghua. Zvanje magistra stekao je, također kao stipendist, u Francuskoj na HEK biznis univerzitetu, koji je po nekim istraživanjima među vodećima u Evropi. Otud valjda i brojne Spajićeve djevojke različitih nacionalnosti, piše Direktno.rs.

U njegovo bogato ljubavno iskustvo nema sumnje, a je li Spajić ovime uspio uvjeriti javnost da nije nacionalist, prosudite sami.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...