DRAGINJA VUKSANOVIĆ STANKOVIĆ: "Rusija preko Srbije pokušava ostvariti utjecaj na Balkanu, a Crna Gora će se tome suprostaviti jer je..."

Poručila da je sadašnji saziv Vlade Crne Gore, na čelu sa premijerom Zdravkom Krivokapićem pada.

  • Regija

  • 03. Feb. 2022  03. Feb. 2022

  • 0

Poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) u Skupštini Crne Gore Draginja Vuksanović Stanković izjavila je za Hayat televiziju da u Crnoj Gori postoji utjecaj zvaničnog Beograda, počev od politike koju je postavila Vlada Crne Gore čiji prioriteti su bili da se preko Srpske pravoslavne crkve (SPC) ostvare ekstremni, nacionalistički i šovinistički projekti u ovoj državi.

"Sve je to diktirano spolja. Mi također smatramo da veliki utjecaj u ovim projektima ima i Rusija, koja preko Srbije, želi da ostvari utjecaj ovdje na Balkanu. Vi znate da je to nemoguće što se tiče Crne Gore, jer je Crna Gora članica NATO-a i mi ćemo se tome otvoreno suprostaviti", poručila je Vuskanović Stanković.

Poručila da je sadašnji saziv Vlade Crne Gore, na čelu sa premijerom Zdravkom Krivokapićem pada.

"To je neupitno. To je ličan poraz Zdravka Krivokapića, jedno poniženje koje je sebi dozvolio. Da je imalo imao ličnog dostojanstva on bi podnio ostavku", rekla je Draginja Vuksanović Stanković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...