NAUČNIK IVAN ĐIKIĆ TVRDI DA JOŠ NIJE GOTOVO: Osvrnuo se i na slučaj Novaka Đokovića u Australiji...

Đikić je komentirao i je li omikron kraj pandemije.

  • Regija

  • 04. Feb. 2022  04. Feb. 2022

  • 0

"Bit će važno da ovo ljeto pređemo u fazu opreznog turizma i za Hrvatsku će biti važno da se cijepimo radi turista, a jesen i zima će biti vrijeme kad ćemo živjeti kao i prije s prehladama, gripama i Covidom', tvrdi naučnik Ivan Đikić koji je u RTL Direktu komentirao slučaj Novaka Đokovića. 

"Nije mu to trebalo. Prvo mu nije trebalo ovo s premijerom ili predsjednikom Srbije jer je on svjetski vrhunski sportaš i avantura u Australiji gdje nije htio biti cijepljen, a htio je igrati turnir gdje je trebalo biti cijepljen, nije dobro napravio. napravio je puno grešaka, ali i Australija je napravila greške. U toj igri oba tima su izgubila, ali mislim da je Đoković izgubio više. Nadam se da će se cijepiti i nastaviti biti primjer mladima", kazao je.

Kazao je i da Australija nije bila korektna i transparentna i da se nije znalo ko je pušten, a ko nije.

"Kad su ušli u igru, primijećeno je da ni Đoković nije bio dovoljno transparentan i onda je došlo do negativnog rezultata s Đokovićem", kazao je.

Đikić je komentirao i je li omikron kraj pandemije.

"Imamo pozitivni optimizam i temeljimo ga na tome da je omikron varijanta koja se brže širi, stvara imunitet brzo a ne stvara teške bolesti, a to je dijelom jer imamo dio populacije procijepljen pa imamo određeni imunitet. Na temelju tih dvije činjenice trebamo piti oprezni tijekom zime i proljeća. Nakon proljeća optimizam je takav da ćemo najvjerojatnije moći živjeti s omikronom i drugim varijantama koje dolaze u budućnosti kao sastavnim dijelom nečega na što smo navikli, kao što su prehlade i gripe i to je realno", kazao je Đikić.

Na pitanje dolazi li na proljeće do imuniteta krda, Đikić se pozvao na podatke iz Danske te kazao da su pokazali da je 50 posto ljudi bilo u susretu s virusom, a da nisu testirani i potvrđeni.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...