BEĆIROVIĆ UPOZORIO ČOVIĆA DA SE PRIPREMI ZA NAJGORE: "Vaš pokušaj će, prije ili kasnije, doživjeti FIJASKO!"

Denis Bećirović, delegat SDP BiH u Domu naroda PS BiH obratio se javno Draganu Čoviću, predsjedavajućem Doma naroda PS BiH.

  • Mini market

  • 07. Feb. 2022  07. Feb. 2022

  • 3

Bećirovićevo obraćanje Čoviću prenosimo u cijelosti:

"Za četiri mjeseca Vašeg drugog predsjedavanja Domom naroda Parlamentarne skupštine BiH zakazali ste samo jednu sjednicu i to na zahtjev pet delegata. Nažalost, ponovo nastavljate s nedopustivom antiustavnom i antiposlovničkom praksom.

Prethodnih mjeseci sam Vam javno i precizno navodio sve pravne akte koji Vas obavezuju da sazivate sjednice najvišeg zakonodavnog organa države Bosne i Hercegovine. Nažalost, Vi očigledno imate poteškoće u razumijevanju jezika ustavnosti, zakonitosti i legalnosti. Zato ću Vam ovaj put, koristeći se rečenicama iz Vašeg dirljivog nastupa na sjednici Skupštine bh. entiteta RS, poručiti sljedeće: Čuvajte Poslovnik Doma naroda. Toliko ste emocija iznijeli u vezi s Poslovnikom da vam svi mogu zavidjeti. Molim vas, ostavite otvorena vrata i za održavanje sjednica Doma naroda. Bosnu i Hercegovinu ćete najbolje zaštititi braneći je u državnim institucijama.

Gospodine Čoviću,

Shvatite da su građani Bosne i Hercegovine birali na izborima svoje legalne predstavnike da ih zastupaju u legalnim državnim organima vlasti. Vaš pokušaj višemjesečne suspenzije državnih organa vlasti i organiziranja rasprava u nekim paratijelima koja ne poznaje ustavnopravni sistem Bosne i Hercegovine će prije ili kasnije doživjeti fijasko.

Na kraju, vrijeme je da naučite da državni organi Bosne i Hercegovine ne smiju biti protočni bojler nikakvih stranačkih "lidera", već centralno mjesto demokratije i odlučivanja, kao što je to praksa i u drugim demokratskim i pravnim zemljama. Dok to ne shvatite stalno ćete biti na stranputici", naveo je Bećirović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...