BURNO U PARLAMENTU REPUBLIKE SRPSKE: Nastavak sjednice NSRS-a, na dnevnom redu...

Po hitnom postupku razmotren je i Prijedlog zakona o nepokretnoj imovini kojim se uređuje svojina na nepokretnoj imovini koja služi kao sredstvo vršenja i sprovođenja javne vlasti.

  • Vijesti

  • 09. Feb. 2022  09. Feb. 2022

  • 0

Narodna skupština Republike Srpske nastavit će danas zasjedanje razmatranjem Prijedloga zakona o fiskalizaciji.

Pred poslanicima će biti i Prijedlog zakona o obnovljivim izvorima energije i Prijedlog zakona o utvrđivanju porijekla imovine i posebnom porezu na imovinu, koji je predložio Kluba poslanika SNSD-a.

Na jučerašnjoj sjednici poslanici su razmotrili po hitnom postupku Prijedlog zakona o dopunama Zakona o upravi RS-a kojim se predviđa nova entitetska upravna organizacija – Agencija za lijekove i medicinska sredstva Republike Srpske i propisuju poslovi koje ona obavlja.

Po hitnom postupku razmotren je i Prijedlog zakona o nepokretnoj imovini kojim se uređuje svojina na nepokretnoj imovini koja služi kao sredstvo vršenja i sprovođenja javne vlasti.

Poslanici su po hitnom postupku usvojili Zakon o dopuni Zakona o tržištu hartija od vrijednosti, čiji je cilj da privrednim društvima bude omogućen efikasniji pristup izvorima kapitala u okolnostima njihove smanjene likvidnosti usljed ekonomskih poremećaja prouzrokovanih pandemijom virusa korona.

Nastavak redovne sjednice je zakazan za 10 sati.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...