DVIJE GODINE USPJEŠNOG IZBJEGAVANJA: Janez Janša se tesitrao na covid, rezultat je...

Premijer Slovenije se oglasio putem Twittera.

  • Regija

  • 09. Feb. 2022  09. Feb. 2022

  • 3

Slovenski premijer Janez Janša objavio je na Twitteru da je pozitivan na koronavirus. "Dvije godine smo uspješno izbjegavali koronavirus. Jučer pri samotestiranju oba sina pozitivna, a moj test negativan. Danas i moj na žalost pozitivan, uz sve klasične simptome, zasad blage. Neka tako i ostane'", napisao je Janša na toj mreži.  

Janša se posljednji puta pojavio u javnosti u ponedjeljak, kad je u ljubljanskom Cankarjevom domu održana dodjela državnih kulturnih nagrada France Prešerna, pisca čiji dan je jučer obilježen u Sloveniji kao kulturni praznik i neradni dan.

Uz Janšu i njegovu suprugu Uršku Bačovnik Janša, na tom je događaju učestvovalo i još nekoliko ministara iz Janšine vlade. Janša nije precizirao je li mu zaražena supruga.

U Sloveniji je jučer bilo 5.076 novozaraženih koronavirusom, piše Tportar.hr.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...