ISPLIVALI NOVI DETALJI UBISTVA U VELOJ LUCI: Ubio majku pa sav krvav napadao ljude na ulici

Majka je porijeklom bila iz Brazila i u Veloj Luci se udala za pomorca. On je prema neslužbenim informacija u trenutku ubistva bio na brodu. 

  • Hronika

  • 11. Feb. 2022  11. Feb. 2022

  • 1

Jutros oko 9:15 u porodičnoj kući u Veloj Luci pronađeno je tijelo 67-godišnje žene, piše Index.hr.

Prema još uvijek nepotvrđenim informacijama, sin je ubio majku. Uhapšen je 34-godišnji sin A.Š.

Kako je saznao Index, susjedi su još sinoć čuli viku, no, kako kažu, nisu reagirali jer je to bilo uobičajano.

Nakon ubistva mladić je fizički napadao mještane na ulici. Napao je i vlasnika jednog ugostiteljskog objekta. Supruga napadnutog vlasnika ugostiteljskog objekta je ispričala kako je A.Š. bio sav u krvi i da je njezina supruga napao s leđa.  

"Čuli smo da je napao jednog našeg sumještanina, a onda je pedesetak metara od mjesta gdje taj sumještanin živi napao i moga muža i to s leđa. Moj se muž hrvao s njim, a onda je mladić pobjegao, a muž za njim. Uskoro je napao još jednog čovjeka kojeg znamo, muž je potrčao u pomoć tom čovjeku, a mladić je pobjegao. Kasnije ga je pokupila policija, sve se dogodilo u pet minuta i 50 metara. U trenutku napada, mladić je bio pun krvi, vjerojatno se napad dogodio nakon ubojstva. Mog je muža napao bez ikakvog razloga, s leđa, šakama, a on ima operiranu vratnu kralježnicu. Doživio je šok, istraumatiziran je, ali i ozlijeđen“, ispričala je supruga za Dubrovački vjesnik.

Policija je ubrzo u porodičnoj kući otkrila mrtvo tijelo majke (67). Ubrzo su pronašli i uhitili A.Š. 

U kući u kojoj se dogodilo ubistvo policija obavlja uviđaj kojim rukovodi Županijsko državno odvjetništvo.

Majka je porijeklom bila iz Brazila i u Veloj Luci se udala za pomorca. On je prema neslužbenim informacija u trenutku ubistva bio na brodu. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...