NJEMAČKA MINISTRICA VANJSKIH POSLOVA O KRIZI U UKRAJINI: "Njemačka ne vidi da se tenzije..."

Baerbock je tokom zvanične posjete Jordanu, u Ammanu održala konferenciju za medije s jordanskim kolegom Aymanom Safadijem, prenosi Anadolija.

  • Svijet

  • 12. Feb. 2022  12. Feb. 2022

  • 0

Ministrica vanjskih poslova Njemačke Annalena Baerbock kazala je kako nema nikakvih pokazatelja smirivanja tenzija između Ukrajine i Rusije, prenosi Al Jazeera.

Baerbock je tokom zvanične posjete Jordanu, u Ammanu održala konferenciju za medije s jordanskim kolegom Aymanom Safadijem, prenosi Anadolija.

Tom prilikom je kazala kako je stanje između Ukrajine i Rusije, koje je privuklo pažnju cijelog svijeta, iznimno napeto i da zbog toga realizira kraću posjetu regiji.

“Nema nikakvih pokazatelja smirivanja tenzija između Ukrajine i Rusije. Moskva je vojno prisustvo na ukrajinskoj granici povećala za 20.000”, rekla je njemačka ministrica.

Osvrnula se i na palestinsko pitanje istakavši kako je put Palestinaca i Izraelaca ka političkom rješenju i dalje neravan te ponovila podršku Njemačke dvodržavnom rješenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...