BIVŠI ČLAN PREDSJEDNIŠTVA SFRJ: Stjepan Mesić otkrio zašto Srbi mrze Miloševića

Mesić je izjavio da je Jugoslavija mogla se raspasti i bez rata.

  • Regija

  • 12. Feb. 2022  12. Feb. 2022

  • 1

Bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić izjavio je danas u Prištini da je Jugoslavija mogla da se raspadne i bez rata.

On je to rekao tokom sastanka sa predsjednikom Parlamenta Republike Kosovo Gljaukom Konjufcom, piše Gazeta ekspres.

Mesić je govoreći o događajima koji su doveli do raspada Jugoslavije, kao i o sukobu na Kosovu, krivicu za to pripisao nekadašnjem predsjedniku Srbije Slobodanu Miloševiću.

"Miloševićeva politika izazvala je tragediju u cijelom regionu. Mislio je da će moći da laže svijet o 'srpskom pravu', ali je lagao samog sebe. Srbi i dalje mrze Miloševića, ne zato što je izazvao sve te krvave ratove, već zato što ih je izgubio",  rekao je Mesić, koji je i bivši predsjednik predsedništva SFRJ.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...