LIZ TRUSS, BRITANSKA MINISTRICA VANJSKIH POSLOVA: Ruska invazija na Ukrajinu mogla bi biti neizbježna, mi smo u pripravnosti...

Mediji su izvijestili o raspoređivanju oko 100.000 ruskih vojnika na ukrajinskoj granici, dok Moskva poriče da planira invaziju na Ukrajinu.

  • Svijet

  • 15. Feb. 2022  15. Feb. 2022

  • 3

Ruska invazija na Ukrajinu još uvijek je vrlo vjerovatna i mogla bi se dogoditi uskoro, kazala je u utorak britanska ministrica vanjskih poslova Liz Truss, dodajući da je vlada u pripravnosti za bilo kakve operacije u sljedećih nekoliko dana.

Truss je za Sky News kazala da bi ruske trupe za ulazak u Ukrajinu mogle brzo doći do glavnog grada Kijeva.

"Što se tiče napada, on bi mogao biti neizbježan", dodala je, navodeći da bi ruske trupe mogle doći do Kijeva "vrlo, vrlo brzo".

U toku su snažne diplomatske aktivnosti u cilju zaustavljanja napetosti između Rusije i Ukrajine. Mediji su izvijestili o raspoređivanju oko 100.000 ruskih vojnika na ukrajinskoj granici, dok Moskva poriče da planira invaziju na Ukrajinu.

Mjesecima raste zabrinutost da Rusija, koja je nagomilala snage na ukrajinskoj granici, razmišlja o invaziji na Ukrajinu. Snage koje Rusija podupire već kontroliraju dijelove istočne Ukrajine, a Rusija je anektirala poluotok Krim 2014. godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...