UGLEDNI AMERIČKI MEDIJ OBJAVIO: "Putin je izdao naredbu za invaziju, generali se spremaju..."

“Američka obavještajna služba kaže da su ruske trupe sada zapravo dobile zapovijed da krenu s invazijom”, rekao je David Martin.

  • Svijet

  • 20. Feb. 2022  20. Feb. 2022

  • 1

Situcija u Ukrajini postaje sve napetija, a američki mediji javljaju da je Rusija već izdala naredbu za invaziju. Oni to negiraju.

Vijest je objavio CBS.

“SAD ima obavještajne podatke da su ruske trupe dobile naredbu za invaziju na Ukrajinu”, izvještava CBS News te dodaje da zapovjednici slažu “planove”.

Američka obavještajna služba kaže da su ruske trupe sada zapravo dobile zapovijed da krenu s invazijom”, rekao je David Martin, dopisnik CBS Newsa za nacionalnu sigurnost.

“Dakle, ne samo da se približavaju granici i položajima za napad već i zapovjednici na terenu prave konkretne planove kako će manevrirati u svom sektoru bojišnice. Čine sve što bi američki zapovjednici učinili da dobiju naredbu za napad”, dodao je.

S druge strane, državni sekretar SAD-a Antony Blinken rekao je da sve ukazuje na to da je invazija spremna.

Sve što vidimo sugerira da je ovo smrtno ozbiljno, da smo na rubu invazije. Vjerujemo da je predsjednik Putin donio odluku, ali dok se tenkovi zapravo ne zakotrljaju i avioni ne polete, iskoristit ćemo svaku priliku i svaku minutu da vidimo može li diplomatija još uvijek odvratiti predsjednika Putina od toga”, dodao je Blinken.

Rekao je da će se američko Vijeće za nacionalnu sigurnost sastati kako bi pregledalo najnovije obavještajne podatke o Ukrajini. Ponovio je da su SAD uvjerene da je Putin donio odluku o napadu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...