MICHAEL ROTH, ZASTUPNIK U BUNDESTAGU, UPOZORAVA: "Evropska unija mora zaustaviti separatiste u Bosni i Hercegovini..."

"EU mora konačno održati svoja obećanja i prevazići svoja neslaganja", poručio je Roth.

  • Politika

  • 24. Feb. 2022  

  • 1

-Agresijom Rusije na Ukrajinu Vladimir Putin ne napada samo ovu državu. On "dovodi u pitanje postojanje istočnoevropskih država". 

"Također torpedira perspektivu ulaska u Evropsku uniju zapadnog Balkana", napisao je na svom Twitter nalogu Michael Roth, član Predsjedništva Socijaldemokratske partije Njemačke i zastupnik u Budnestagu. 

Roth je u objavi na ovoj društvenoj mreži zatražio odlučnu akciju Unije na Balkanu. 

"EU mora konačno održati svoja obećanja i prevazići svoja neslaganja. Na primjer, neposredni pregovori o pristupanju sa Albanijom i Sjevernom Makedonijom se moraju otvoriti.

Evropska unija mora zaustaviti separatiste u Bosni i Hercegovini.

Mora se odobriti vizna liberalizacija za Kosovo.

Bugarska mora konačno odustati od otpora pristupnim pregovorima sa Sjevernom Makedonijom", napisao je on.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...