ŠTA ĆE NA OVO REĆI JOSIP JURATOVIĆ: Predsjednik Vanjskopolitičkog odbora Bundestaga Michael Roth posjetio Pangea mrežu, pohvalio je njihov rad

Posjeta dolazi i nakon što je Pangea razmijenila oštre riječi s Josipom Juratovićem, poslanikom SPD-a u Bundestagu.

  • Evropa

  • 16. Mar. 2023  

  • 1

Kao predsjednik Vanjsko-političkog odbora Bundestaga on je, nakon pisma nekoliko bivših visokih zvaničnika Ministarstva vanjskih poslova Njemačke i Ureda visokog predstavnika, zakazao saslušanje visokog predstavnika Christiana Schmidta u njemačkom parlamentu.

"Uvijek je lijepo sresti mlade ljude koji nose EU u srcu, žele graditi mostove i pobijediti nacionalizam", napisao je potpredsjednik Socijaldemokratske partije Njemačke (SPD) i predsjednik Vanjsko-političkog odbora Bundestaga Michael Roth.

On je na svom Twitter nalogu objavio da je posjetio Pangeu, nevladinu mrežnu organizaciju koja okuplja bosanskohercegovačku dijasporu njemačkog govornog područja u Evropi

Posjeta dolazi i nakon što je Pangea razmijenila oštre riječi s Josipom Juratovićem, poslanikom SPD-a u Bundestagu.

Ova organizacija bh. dijaspore u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj morala je reagirati na Juratovićeva prozivanja u pojedinim medijima.

Posjeta Rotha mogla bi značiti i da je taj problem riješen.

"Hvala timu Njemačko-bosanskog saveza Pangea za razgovor o miru, razumijevanju, različitosti i demokratiji Bosne i Hercegovine", napisao je Roth.

Ovaj njemački političar poznati je i predani prijatelj BiH.

Kao predsjednik Vanjsko-političkog odbora Bundestaga on je, nakon pisma nekoliko bivših visokih zvaničnika Ministarstva vanjskih poslova Njemačke i Ureda visokog predstavnika, zakazao saslušanje visokog predstavnika Christiana Schmidta u njemačkom parlamentu. Taj događaj, međutim, neće biti otvoren za javnost.

Još se u javnosti ne zna datum kada bi saslušanje moglo biti organizirano.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...