ZASTUPNIK U BUNDESTAGU MICHAEL ROTH O NEREDIMA NA KOSOVU: "Baš me zanima šta će Vučić sada pronaći kao izgovor"

Kosovski Telegraf saznaje da je lice koje je ranije uhapsila kosovska policija B.S., rođen 1992. godine, iz Sjeverne Mitrovice, pripadnik Civilne odbrane.

  • Evropa

  • 24. Sep. 2023  

  • 2

Zastupnik u njemačkom Bundestagu i nekadašnji ministar Michael Roth komentirao je dešavanja na Kosovu te je uputio direktnu kritiku predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

U obraćanju na društvenim mrežama, Roth je izjavio kako brutalnom nasilju nema kraja. "Za ovu su vjerovatno opet odgovorne srpske bande uz direktnu podršku Beograda. Baš me interesuje šta će predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ovaj put pronaći kao izgovor", rekao je Roth. 

Posljednje informacije sa Kosova ukazuju kako su kosovski specijalci uspjeli ući u manastir Banjska gdje se nalazi veća skupina napadača.

Kosovski Telegraf saznaje da je lice koje je ranije uhapsila kosovska policija B.S., rođen 1992. godine, iz Sjeverne Mitrovice, pripadnik Civilne odbrane.

Akcija kosovske policije traje već satima. Kako su saopćili ubijena su tri napadača, dok su četiri privedena. Jedan od napadača je povrijeđen.

Ministar u Vladi Kosova Nenad Rašić rekao je ranije da mu je ministar policije kazao da su napadači bili naoružani zoljama i minobacačima. Policija je s njima pokušala stupiti preko megafona, ali nije bilo reakcije s njihove strane.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...