NATO NIKAD OŠTRIJI: "Raspoređujemo dodatne jedinice na istoku Evrope, nikoga ne smiju zavarati Putinove laži"

“U toku je značajno dodatno odbrambeno raspoređivanje snaga u istočnom dijelu Saveza”, stoji u saopćenju, u kojem se ne iznosi više pojedinosti o toj namjeri.

  • Svijet

  • 25. Feb. 2022  25. Feb. 2022

  • 0

Čelnici NATO-a rekli su u petak da će rasporediti dodatne snage na istoku Evrope nakon invazije Rusije na Ukrajinu, rekavši da je Moskva ranije lagala o svojim namjerama.

“Nikoga ne smije zavarati baraža laži ruske vlade”, poručilo je 30 čelnika u zajedničkom saopćenju objavljenom nakon virtualnog samita kojem je predsjedavao glavni sekretar Jens Stoltenberg.

“U toku je značajno dodatno odbrambeno raspoređivanje snaga u istočnom dijelu Saveza”, stoji u saopćenju, u kojem se ne iznosi više pojedinosti o toj namjeri.

Rusija je u četvrtak ujutro započela s napadom na Ukrajinu, nakon što je nakon dugo vremena na strah Zapada da će doći do invazije odgovarala da joj to nije namjera.

Kako prenosi CNN, Stoltenberg je kazao kako su aktivirali odbrambene planove NATO-a kako bi pripremili odgovor na niz nepridveđenih situacija.

“Zajednička izjava dolazi nakon rijetkog virtualnog summita šefova država i vlada NATO-a u petak, na kojem su se članovi sastali kako bi razgovarali o onome što je NATO opisao kao “najveću prijetnju evroatlantskoj sigurnosti u posljednjih nekoliko desetljeća. Nastavit ćemo poduzimati sve mjere i odluke potrebne za osiguranje sigurnosti i odbrane svih saveznika”, prenosi CNN.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...