NAKON EVROPSKE UNIJE I AMERIKA UVODI DRUGI KRUG SANKCIJA: Putin postaje glavna meta

Putin će postati “glavna meta” kada je riječ o sankcijama, u smislu nametanja troškova ruskoj ekonomiji i Putinovom najužem krugu ljudi

  • Svijet

  • 25. Feb. 2022  25. Feb. 2022

  • 0

Sjedinjene Američke Države (SAD) planiraju uvesti sankcije ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu najkasnije do petka, potvrdila su za CNN dva izvora upoznata s ovom odlukom.

Kako piše CNN, Putin će postati “glavna meta” kada je riječ o sankcijama, u smislu nametanja troškova ruskoj ekonomiji i Putinovom najužem krugu ljudi, a sve nakon što je ruski predsjednik odlučio izvršiti invaziju na Ukrajinu.

Izvor je za ovaj američki medij dodao i to da će sankcijama najvjerovatnije biti obuhvaćeni još neki ruski zvaničnici.

Evropska unija je također danas uvela drugi krug sankcija Rusiji koje podrazumijevaju zamrzavanje imovine Vladimiru Putinu i ministru vanjskih poslova Rusije Sergeju Lavrovu.

Na ranije pitanje novinarke CNN-a, da li će Amerika uvesti sankcije, predsjednik Joe Biden je rekao da se ta opcija razmatra te da su sva pitanja “na stolu”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...