EVAKUACIJA DRŽAVLJANA BiH IZ UKRAJINE: Poznato koliko ih je stiglo kući, a koliko ih se još prebacuje

Uoči početka ruske agresije na Ukrajinu iz Ministarstva vanjskih poslova BiH je rečeno da se u Ukrajini nalazi oko 40 bh. državljana.

  • Društvo

  • 26. Feb. 2022  26. Feb. 2022

  • 0

Ambasador i stalni predstavnik BiH pri OSCE-u Siniša Bencun saopćio je da su četiri državljanina BiH već stigli kući u domovinu, a da se radi i na prebacivanju ostalih.

"Nakon četiri bh. državljanina koji su već stigli kući iz Ukrajine, tri su već u Rumuniji. Sada još jedna veća grupa sa 12 osoba pred moldavskom granicom. Još 20-ak je u procesu evakuacije sa ostatkom OSCE-a u Ukrajini. Čuvajte se", napisao ja na Twitteru ambasador Bencun.

Državljani BiH koji rade u OSCE-u su evakuisani iz Odese, Lviva, Ivano-Frankivska, Chernvtsija, Kijeva, Dnipra i drugih ukrajinskih gradova.

Uoči početka ruske agresije na Ukrajinu iz Ministarstva vanjskih poslova BiH je rečeno da se u Ukrajini nalazi oko 40 bh. državljana koja su boravila kao članovi Misije OSCE-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...