ČUVAJU OBRAZ SRBIJE: Žene u crnom na ulicama Beograda dale podršku Ukrajini (FOTO)

Okupljeni su nosili poruke "Stop ratu u Ukrajini", "Solidarnost sa mirovnim pokretima u Rusiji i Ukrajini", "Dajte šansu miru".

  • Regija

  • 05. Mar. 2022  05. Mar. 2022

  • 0

Aktivisti organizacije "Žene u crnom" okupili su se 5. marta u centru Beograda u znak podrške Ukrajini.

Okupljeni su nosili poruke  "Stop ratu u Ukrajini", "Solidarnost sa mirovnim pokretima u Rusiji i Ukrajini", "Dajte šansu miru".

Nažalost, na istom mjestu i u isto vrijeme održan je još jedan skup, kojim je prisustvovalo desetak ljudi, javlja srbijanski N1. Naime, okupili su se članovi i simpatizeri tzv. Nove komunističke partije Jugoslavije (NKPJ) koji su pozvali vlast Srbije da priznaju nezavisnost Donjecke i Luganske Narodne Republike. Medijima su se predstavili kao pripadnici SKOJ-a i uzvikivali su "dole NATO fašisti".

Skupove je osiguravala policija, a protekli su bez incidenata.

Sinoć, podsjetimo u Beogradu je održan masovni skup podrške za Rusiju na kojem su okupljeni, između ostalog, uzvikivali i ime ratnog zločinca Ratka Mladića.

Slike sa današnjeg protesta, pozivamo vas da se sutra pridružite protestu protiv rata, u Beogradu, ispred KCB u 14h

Objavljuje Žene U Crnom SrbijaSubota, 5. ožujka 2022.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...