TRENER ATLETICA DIEGO SIMEONE: "Preokret Reala je za divljenje i samo pokazuje ono šta taj klub predstavlja u Evropi"

Izgubio je ‘kraljevski klub’ u prvom meču 1:0, a onda je na svom terenu u prvom poluvremenu primio još jedan gol. Ipak, sve je za 17 minuta riješio Karim Benzema sa tri postignuta gola.

  • Sport

  • 10. Mar. 2022  10. Mar. 2022

  • 0

Trener Atletico Madrida Diego Simeone oduševljen je onim što je Real Madrid uradio u revanš meču osmine finala Lige prvaka protiv Paris Saint Germainea.

Izgubio je ‘kraljevski klub’ u prvom meču 1:0, a onda je na svom terenu u prvom poluvremenu primio još jedan gol. Ipak, sve je za 17 minuta riješio Karim Benzema sa tri postignuta gola.

“Da, gledao sam taj meč, kao i svaki ljubitelj fudbala. Preokret Reala je za divljenje i samo pokazuje ono šta taj klub predstavlja u Evropi“, rekao je Simeone.

Jorgandžije će za plasman u četvrtfinale igrati protiv Manchester Uniteda u utorak. Rezultat u prvom meču bio je 1:1.

Prije toga prvak Španije očekuje duel sa Cadizom u petak u domaćem prvenstvu.

“Očekuje nas teška utakmica, takve su sve u La Ligi. Osjećamo se dobro, treba da to pokažemo i na terenu. Činjenica je da se ekipa popravila, sada je to borbeniji tim, igramo sa više intenziteta. Tako treba da nastavimo“, rekao je Simeone.

Na pitanje šta njegov tim treba da uradi da bi dobijao više penala, argentinski stručnjak je odgovorio:

“Moramo da budemo fokusirani više na sebe, na unapređivanje našeg rima i da više vremena provodimo u kaznenom prostoru rivala“.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...