POLITIČKI ANALITIČAR DENIS ČARKADŽIĆ UPOZORAVA: „Zašto je Izetbegović pristao na ovaj format pregovora, kada danima ponavlja da u pregovore moraju biti uključene i građanske stranke…“

Čarkadžić ocjenjuje kako isključivanje građanskih stranaka iz pregovora o tzv. političkim pitanjima u vezi izmjena Izbornog zakona nameće bar tri pitanja.

  • Mini market

  • 18. Mar. 2022  18. Mar. 2022

  • 1

Nakon nove runde pregovora oko izmjena Izbornog zakona u BiH, politički analitičar Denis Čakradžić objavio je na društvenim mrežama kratki osvrt jučerašnjih događaja u Sarajevu.

"Isključivanje građanskih stranaka iz pregovora o tzv. političkim pitanjima u vezi izmjena Izbornog zakona nameće bar tri pitanja:

Prvo, jesu li ovo pregovori o nekakvoj međunarodnoj temi, ili o temi koja je se odnosi na BiH, pa neko, ko god to bio iz tzv. međunarodne zajednice, sebi daje za pravo da bira ko će od domaćih aktera učestvovati u kojoj vrsti pregovora?

Drugo, zašto je Izetbegović danas pristao na ovaj format pregovora, kada danima ponavlja da u pregovore moraju biti uključene i građanske stranke?

I treće, zašto su DF, SDP i NS pristali na ovu vrstu poniženja i umjesto da, nakon što su izopšteni iz političkog dijela, napuste zgradu Delegacije EU, pristali na ulogu koja im je dodijeljena, ostajući da 'pregovaraju' o tzv. tehničkim izmjenama", poručio je Čarkadžić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...