POLITOLOG ČARKADŽIĆ TVRDI: "Krivci za sve blokade u BiH u protekle dvije godine su SNSD i HDZ BiH, kandidatski status u ovom trenutku..."

“Zamislite da nam daju kandidatski status. Te snage bi dobile vjetar u leđa i dobile bi izbore na osnovu kandidatskog statusa”, kazao je.

  • Politika

  • 22. Jun. 2022  22. Jun. 2022

  • 0

Denis Čarkadžić, politolog, smatra da dobijanje kandidatskog statusa pod okolnostima u kojima se trenutno nalazi Bosna i Hercegovina ne bi bilo u interesu države i građana.

Čarkadžić kaže da dok su na snazi odluke Narodne skupštine Republike Srpske formiranju entitetskog Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) i vojske, te prijetnje da se oktobarski izbori neće provesti, davanjem kandidatskog statusa EU bi legitimizirala takvo stanje u državi.

“Nakon što se formira vlast na svim nivoima i dok se ne otklone prijetnje iz RS, mislim da nikakvog smisla nema da dobijemo kandidatski status”, istakao je.

Navodi da su krivci za sve blokade u BiH u protekle dvije godine SNSD i HDZ BiH.

“Zamislite da nam daju kandidatski status. Te snage bi dobile vjetar u leđa i dobile bi izbore na osnovu kandidatskog statusa”, kazao je za N1.

Prema njegovim riječima, bez obzira na nekonzistentne poruke iz Brisela, BiH je potrebno ono što piše u 14 prioriteta.

“U ovom momentu, kandidatski status ne bi nam ništa dobro donio”, kazao je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...