PATRIJARH PORFIRIJE RAZGOVARAO SA IZBJEGLICAMA IZ UKRAJINE: "Srbi znaju šta je nesreća"

"Hristos od nas očekuje da pomognemo nevoljnicima", istakao je patrijarh Porfirije.

  • Regija

  • 22. Mar. 2022  22. Mar. 2022

  • 5

Patrijarh Porfirije sastao se danas u Parohijskom domu hrama Svetog Save na Vračaru sa porodicom Geraščenko, koja je pred ratnim požarom izbjegla iz Ukrajine, saopštila je Informativna služba Srpske pravoslavne crkve (SPC).

Aleksandar i Marija Geraščenko, kojima se četvrto dijete rodilo pred sam polazak u izbjeglištvo, zajedno sa familijom, smjestili su se kod svojih kumova porodice Ognjanović.

Njih dvoje su istakli da preko patrijarha Porfirija izražavaju zahvalnost srpskom narodu za gostoprimstvo i sigurnost koju im je pružio.

Patrijarh Porfirije tokom razgovora rekao je da srpski narod veoma dobro zna kolika je nesreća rat, a posebno šta su izbjegličke muke, dodajući, da će crkva učiniti sve što je u njenoj moći da pomogne izbjeglima iz Ukrajine, ali i da dostavi pomoć na ratom ugroženo područje.

"Najvažnije je da rat što prije stane, za to se molimo. Molimo se da se vaša divna porodica vrati u svoju kuću i da djeca osjete toplinu roditeljskog doma", poručio je patrijarh Porfirije.

Patrijarh srpski ponovo je pozvao vjerni narod da izbjeglicama iz Ukrajine pruži svaku pomoć bez obzira na to da li su pravoslavni, katolici ili ateisti.

"Hristos od nas očekuje da pomognemo nevoljnicima", istakao je patrijarh Porfirije.

U razgovoru su učestvovali i episkop remezijanski Stefan, koji je i starješina hrama Svetog Save, kao i episkop hvostanski Justin, koordinator dobrotvornih i misionarskih aktivnosti Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...