REAKCIJA AMBASADE SAD-a NA SMRT MADELEINE ALBRIGHT: "Dala je ogroman doprinos izgradnji čvrstih veza Sarajeva i Washingtona"

Albright je također istaknuta kao osoba koja je znatno doprinijela jačanju odnosa dvije zemlje.

  • Vijesti

  • 23. Mar. 2022  23. Mar. 2022

  • 1

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini se oglasila povodom smrti prve žene državne tajnice SAD-a Madeleine Albright, “velikog prijatelja BiH”, koja je preminula danas u 84. godini života.

Duboko smo ožalošćeni viješću o smrti prve žene državne tajnice SAD-a, istinske predvodnice i velikog prijatelja Bosne i Hercegovine, Madeleine Albright”, navodi se u poruci iz Ambasade.

Albright je također istaknuta kao osoba koja je znatno doprinijela jačanju odnosa dvije zemlje.

“Njen ogroman doprinos izgradnji čvrstih veza između naših zemalja, mira i izgradnje prosperitetnije budućnosti za sve u BiH zauvijek će ostati upamćen i cijenjen”, ističe se u saopštenju.

Albright je preminula u 84. godini života, a njena smrt je potvrđena u mailu upućenom osoblju Albright Stonebridge Group, globalne strateške firme koju je osnovala bivša državna sekretarka SAD-a,  javio je CNN.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...