MAGAZINOVIĆ I ZASTUPNIK IZ HRVATSKE NAPUSTILI SJEDNICU PARLAMENTA EU ZBOG GRABAR-KITAROVIĆ: "Da slušam Kolindu '10.000 islamskih terorista u BiH' kako govori o toleranciji..."

Isto je uradio i njegov kolega iz EU Parlamenta Predrag Fred Matić iz Hrvatske.

  • Mini market

  • 28. Mar. 2022  28. Mar. 2022

  • 9

Saša Magazinović, zastupnik Parlamenta Bosne i Hercegovine, oglasio se putem Facebooka nakon što je s nekoliko kolega napustio sjednicu Parlamenta EU.

Razlog je, kako je napisao, govor nekadašnje hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Magazinoivć je kazao kako "nema problem sa suprotnim stavovima" te da se "godinama uči da pristojno komunicira i pažljivo sluša".

"Ali da slušam Kolindu '10.000 islamskih terorista u BiH', G. Kitarović kako govori o toleranciji i koegzistenciji - ne mogu. Zato nas je nekoliko izašlo van dok ona govori, pored ostalih i kolega iz Parlamenta EU", napisao je Magazinović.

Isto je uradio i njegov kolega iz EU Parlamenta Predrag Fred Matić iz Hrvatske.

"Odluka da napustimo dvoranu je sasvim prirodna kada je osoba koja govori o miru na svoju inauguraciju pozvala sve one koji su taj mir ugrozili. Ni moj želudac nije od rostfraja", poručio je Matić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...