OKRŠAJ VISOKOG RIZIKA: Matematičar izračunao koje su šanse da na Svjetskom prvenstvu u Kataru u istoj grupi budu Hrvatska i Srbija...

U petak od 18 sati u Kataru svijet očekuje žrijeb za Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

  • Zabava

  • 31. Mar. 2022  31. Mar. 2022

  • 0

Hrvatska je smještena u drugi šešir, te je poznato da ne može igrati protiv Nizozemske, Danske, Meksika, SAD-a, Njemačke, Urugvaja i Švicarske.

Matematičar Julien Guyon na osnovu 100.000 simulacija napravio je kalkulacije ko ima najviše, a ko najmanje šanse biti protivnik Hrvatske u grupi na SP-u.

Iz prvog šešira najveća je šansa da Hrvatska izvuče Argentinu (14.4%), slijedi odmah Brazil (14.3%), dok je najmanje šansa da izvuku Portugal (11.6%).

Japan s 14.3% šansi najizgledniji je protivnik iz trećeg šešira, dok najmanje šansi da budu izvučeni u istu grupu sa Srbijom i Poljskom (7.9%).

Iz četvrtog šešira najizgledniji protivnik Hrvatskoj je Kanada (16.6%), dok je uvjerljivo najmanja šansa da izvuku posljednjeg putnika iz Evrope kojeg će saznati nakon što Wales odigra s boljim iz dvoboja Škotske i Ukrajine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...