REAKCIJA "MAJKI SREBRENICE": Zaharova dokazuje rusku ulogu u negiranju genocida...

Kremlj je ranije kategorički odbacio bilo kakve optužbe vezane za ubistva civila pa i u Buči i rekao da su otkriveni grobovi i trupla još jedna predstava Ukrajine s ciljem da okalja Rusiju.

  • Društvo

  • 05. Apr. 2022  05. Apr. 2022

  • 0

"Svojom izjavom o genocidu u Srebrenici Marija Zaharova pokazuje da ona i vlast u Rusiji ne samo da podržavaju one koji su počinili genocid već i dokazuju da je i Rusija imala ulogu u negiranju i omalovažavanju žrtava", poručeno je putem društvenih mreža iz Udruženja "Pokret Majke Srebrenice".

Dodaju da to sve dokazuje na rezoluciju iz 2015. godine.

Reagirajući na poziv američkog predsjednika Joea Bidena da se predsjednika Ruske Federacije zbog ratnih zločina u Ukrajini izvede pred sud, glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova putem aplikacije Telegram napisala je da je "Bidenov poziv na suđenje ratnih zločina sjajna ideja".

"Sjajna ideja – neka počnu s bombardiranjem Jugoslavije i okupacijom Iraka. Još uvijek se mogu pronaći glavni režiseri insceniranja u Srebrenici", napisala je Zaharova s očitom aluzijom da se u Srebrenici genocid nije dogodio, iako postoje i sudske presude kojima je to nedvojbeno utvrđeno.

Kremlj je ranije kategorički odbacio bilo kakve optužbe vezane za ubojstva civila pa i u Buči i rekao da su otkriveni grobovi i trupla još jedna predstava Ukrajine s ciljem da okalja Rusiju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...