DRAMA U ZRAKU: Bugarska zatvorila zračni prostor zbog Marije Zaharove…

Dužina rute aviona iznosila je oko 4.000 km, put je trajao više od pet sati.

  • Regija

  • 30. Nov. 2023  

  • 1

Ministar vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov stigao je tokom noći u Skoplje na sastanak Vijeća ministara OSS-a koji se održava u Sjevernoj Makedoniji.

Dužina rute aviona iznosila je oko 4.000 km, put je trajao više od pet sati. Lavrovljev avion je preletio Tursku i Grčku na putu za Sjevernu Makedoniju, iako se ranije očekivalo da će letjeti preko Bugarske.

Kako javljaju ruski mediji, bugarska strana odbila da dozvoli prelet aviona šefa ruskog ministarstva vanjskih poslova ako se u njemu bude nalazila predstavnica ruskog diplomatskog resora Marija Zaharova, inače "nositeljica" američkih sancija.

U Skoplju se održava trodnevni 30. skup ministara spoljnih poslova Organizacije za europsku sigurnost i saradnju (OEBS), koji će okupiti više od 70 delegacija sa oko 1.000 članova.

Ministri će donijeti odluke o daljem funkcioniranju OSS-a, a izvjesno je da će odlučiti da Malta preuzme ulogu predsjedavajućeg OSS-a za 2024. godinu.

Nakon više od tri decenije nezavisnosti, Sjeverna Makedonija je prvi put domaćin ovakvog jednog skupa, što se u zemlji ocjenjuje kao veliki uspjeh domaće diplomacije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...