SRAMNE IZJAVE MARIJE ZAHAROVE DODIKOVOJ TELEVIZIJI: Glasnogovornica ministarstva vanjskih poslova Rusije negirala pokolj u Buči i izvrijeđala visokog predstavnika Schmidta…

"Čovjek koji nema zvanični status, pravi se da je predstavnik, ali nema status, može da falsifikujemo svašta onda", kazala je Zaharova.

  • Vijesti

  • 10. Maj 2022  10. Maj 2022

  • 6

"Imamo čovjeka koji je ustvari varalica, nema međunarodne punomoći, ali preko medija, preko usaglašenog stava kolektivnog Zapada pravi se da ima zvanični status. Nema ga", rekla je za ATV Marija Zaharova, glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Rusije, govoreći o visokom predatavniku Christianu Schmidtu.

"Ovo je to što radi Zapad u cijelom nizu pravaca. Dešavanja u Buči. Donedavno u jednom intervjuu jednom italijanskom novinaru imala sam jedno pitanje – kažete da je to provokacija i navodite svoje argumente, oni su logični, ali zar može provokacija tolike veličine u 21. vijeku biti, kad imamo internet, novinare na licu mjesta, radio, televiziju, društvene mreže, zar može provokacija biti toliko velika. Zašto sam ovo rekla: Čovjek koji nema zvanični status, pravi se da je predstavnik, ali nema status, može da falsifikujemo svašta onda", kazala je Zaharova. 

"Misija OEBS koja više ne radi od marta, za koju nisu formalno pokrenuti postupci unutar OEBS-a. Uprkos tome što je Rusija rekla da mandat nije produžen. Nema mandat. Sada vraćamo se na Buču. Mislim da je ovo jedno od najlboljih najoštrijih pitanja koje je ikada neko postavio meni. Zar može biti provokacija tolike veličine. U Irak su Amerikanci krenuli nakon što je američki državni sekretar donio u SB UN neku staklenu bočicu sa nekim bijelim praškom i za cijeli svijet, ne kuloarno, iza zatvorenih vrata, tokom sjednice rekao – ovo je oružje masovnog uništenja koje posjeduje Sadam Husein. Treba da oslobodimo svijet. Ovo je veličina provokacije. A Vi pričate o varalici. Evo je provokacija. I potom su Amerikanci priznali da je to bila smišljena falsifikacija. Staklena bočica, da nije bilo tamo oružja. To sve je to namešteno. I Velika Britanija je rekla da je to provokacija. Nema veze što je zbog toga poginulo nekoliko stotina hiljada ljudi koje niko nije preračunao. Zemlja je prestala da se razvija u svom tempu, bilo je posljedica po energente, Amerikanci su počeli kontrolisati prilike u ovim zemljama, ali se pojavio ISIS, teroristi, sa kojima se treba boriti, ali sve je to bilo kasnije. Glavno je provokacija. U Buči je bilo isto. Kada je 1941. godina, Treći Rajh je pokušao da optuži Moskvu za genocid. Isto je odmah podijeljeno. Znate ko je bio glavni urednik ovih novina?", kazala je Zaharova.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...