SRPSKA OPOZICIONARKA MARINIKA TEPIĆ NAJAVLJUJE: "Ako se ogluše idemo na ponavljanje izbora ili na proteste"

Dodaje da ne mogu da kažu da su zadovoljni rezultatima, a da predstoji analiza šta se dogodilo u posljednje dvije nedjelje pred izbore.

  • Regija

  • 06. Apr. 2022  06. Apr. 2022

  • 0

Prva na listi ''Ujedinjeni za pobedu Srbije'' Marinika Tepić rekla je da za sve vrijeme koliko je Srpska napredna stranka na vlasti u Beogradu nije zabilježena ovakva politička kriza. "Ili idemo u ponavljanje izbora ili idemo u proteste ako se ogluše Gradska i Republička izborna komisija", kaže Tepić.

„Ono što se dogodilo u Beogradu je pobjeda volje Beograđana da vlast bude promijenjena. Imamo političku krizu najozbiljniju do sada od kada je režim SNS, jer imamo pata karte i niko nema većinu. Ako pogledate parlamentarni nivo, želim da se zahvalim građanima koji su glasali do 22 sata, jer i u Beogradu, Novom Sadu, Pančevu, Valjevu, Nišu ste imali ili dominaciju i pobjedu naše liste ili vrlo blizu liste SNS“, rekla je ona za N1.

Dodaje da ne mogu da kažu da su zadovoljni rezultatima, a da predstoji analiza šta se dogodilo u posljednje dvije nedjelje pred izbore.

"U Beogradu niste imali ovakvu krizu, pata karte, a imate više od 70.000 Beograđana koji su rekli da žele pobjedu. Imamo nekoliko načina da dođemo do cilja, a to su vanredni izbori. Mi prigovore ulažemo, na 258 biračkih mjesta ćemo imati prigovore, isto tako i na parlamentarnim izborima, mi taj posao radimo, pitanje je kako će RIK odlučiti koji se pokazao kao ispostava SNS. Beograd je rekao da želi promjenu, najkraći put su vanredni izbori do kraja godine", dodaje Tepić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...