ZASTRAŠUJUĆI SNIMAK OBIŠAO SVIJET: Avion se prepolovio prilikom prinudnog slijetanja, aerodrom zatvoren... (VIDEO)

Posada je upozorila kontrolu leta na hidraulički problem.

  • Šareni svijet

  • 08. Apr. 2022  08. Apr. 2022

  • 0

Teretni avion DHL-a prepolovio se tokom prinudnog slijetanja u četvrtak u Kostariki, u nesreći koja je izazvala privremeno zatvaranje međunarodnog aerodroma u San Joseu.

Iz aviona njemačkog logističkog diva sukljao je dim dok se zaustavljao, skliznuvši s piste kada se zavrtio i prepolovio u predjelu zadnjeg pogona.

"Dva člana posade u dobrom su stanju”, rekao je šef kostarikanskih vatrogasaca Hector Chaves.

Bez obzira na to, dvojac iz Gvatemale je poslan u bolnicu na ljekarski pregled, kaže Guido Vasquez, predstavnik Crvenog krsta.

"Pilot je bio potresen, ali su oba člana posade bila pri svijesti i svega se živo sjećaju”, dodao je Vasquez.

Nesreća se dogodila nakon što je avion Boeing-757, koji je poletio s međunarodnog aerodroma u San Joseu, bio prisiljen vratiti se 25 minuta kasnije radi prinudnog slijetanja zbog mehaničkog kvara.

Posada je upozorila kontrolu leta na hidraulički problem.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...