OGLASILA SE I BIVŠA GLAVNA TUŽITELJICA GORDANA TADIĆ: "Mene stavili na 'crnu listu'? Ja i Asim Sarajlić? Kući sam, nije mi dobro..."

Mene stavili na “crnu listu”? Ja i Asim Sarajlić? Ne znam, nisam ništa čula. Ja sam kući, nisam dobro, na bolovanju sam od posljednjih dešavanja (smjene). Iznenađena sam. Kakva korupcija? Ne znam odakle to. Čitav život radim pošteno. Ja nikad ni od kog nisam žute banke uzela. Vrlo sam razočarana, rekla je Tadić.

  • Vijesti

  • 11. Apr. 2022  11. Apr. 2022

  • 4

Gordana Tadić, bivša glavna tužiteljka Bosne i Hercegovine izjavila je za Radio Slobodna Evropa (RSE) da nije obaviještena o sankcijama Sjedinjenih Američkih Država (SAD).

Mene stavili na “crnu listu”? Ja i Asim Sarajlić? Ne znam, nisam ništa čula. Ja sam kući, nisam dobro, na bolovanju sam od posljednjih dešavanja (smjene). Iznenađena sam. Kakva korupcija? Ne znam odakle to. Čitav život radim pošteno. Ja nikad ni od kog nisam žute banke uzela. Vrlo sam razočarana, rekla je Gordana Tadić.

Američka kancelarija za kontrolu strane imovine (OFAC) stavila je u ponedjeljak, 11. aprila na tzv. “crnu listu” Gordanu Tadić, bivšu glavnu tužiteljku Tužiteljstva Bosne i Hercegovine (BiH), te Asima Sarajlića, člana Stranke demokratske akcije (SDA) i delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

OFAC u saopštenju navodi i da je Tadić navodno iskoristila svoju poziciju glavne tužiteljke za promicanje vlastitih ličnih i porodičnih interesa, te da je navodno naplatila stambenu naknadu putem fiktivnog ugovora.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...