BRITANCI OBAVJEŠTAJCI OBJAVILI NOVI IZVJEŠTAJ S TERENA: Rusija ostala bez dva ključna broda od početka invazije na Ukrajinu...

Britansko ministarstvo odbrane objavilo je novi izvještaj svojih vojnih obavještajaca o situaciji u Ukrajini. 

  • Svijet

  • 15. Apr. 2022  15. Apr. 2022

  • 1

Rusija je priznala potonuće Moskve, raketne krstarice klase Slava, navode obavještajci, pa dodaju kako se radi o zapovjednom brodu ruske Crnomorske flote, koji je služio ne samo kao središte za zapovijedanje nego i ključna tačka ruske protuzračne odbrane na Crnom moru.

Ističu kako se radi o jednom od tri broda klase Slava, koji je prošao ekstenzivan remont koji je trebao značajno ojačati njegove sposobnosti te se u punu službu vratio tek prošle godine.

Ovaj incident znači da je Rusija sad ostala bez dva ključna broda od početka invazije na Ukrajinu. Prvi je bio Saratov, desantni brod klase Aligator, koji je teško oštećen 24. marta, podsjećaju obavještajci. Ova dva incidenta vjerojatno će navesti Rusiju da razmotri djelovanje svoje mornarice u Crnom moru, zaključuju Britanci.  

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...