RATNI ZLOČIN KOJI LEDI KRV U ŽILAMA: Karinu iz Buče su ruski vojnici silovali i mučili, a onda ju i krvnički ubili; Majka ju je bezuspješno tražila sedmicama

"Upucana je iz neposredne blizine. Nedostajala joj je gotovo polovina glave", rekao je 41-godišnji očuh Andrij Dereko.

  • Svijet

  • 15. Apr. 2022  15. Apr. 2022

  • 0

Dok je pravoslavni svećenik vodio sahranu Karine Yershove, njena se majka borila da obuzda svoju tjeskobu.

Unutar kovčega ispred nje ležalo je tijelo njene jedine kćerke koju zbog ruske invazije nije vidjela više od mjesec dana.

Pokušavala je pomaknuti poklopac kovčega i posljednji put vidjeti svoju 23-godišnju kćerku, ali suprug ju je u tome zaustavio. Bilo je bolje da se majka sjeća svoje djevojčice kakva je bila živa, a ne onakve kakvom su je ostavili ruski vojnici.

"Upucana je iz neposredne blizine. Nedostajala joj je gotovo polovina glave", rekao je 41-godišnji očuh Andrij Dereko za Telegraph.

Policija im je rekla da je njihova kći preminula nasilnom smrću, ali zbog prejezivih detalja nisu im otkrili cijelu priču. Znaju samo da je prije smrti mučena, a vjerojatno i silovana.  Rečeno im je na kojoj je adresi pronađeno njeno tijelo, nešto dalje od stana u kojem je živjela.

"Čini mi se da su ljudi koji su ubijeni, a da nisu silovani, samo oni koji su bombardovani. Oni koji su bili mučeni i ubijani uglavnom su svi silovani pa vjerujemo da je i ona", rekao je uznemireni očuh.

Njeno tijelo je unakaženo, djevojka je posvuda imala rane i ogrebotine, a na nozi je napravila improvizirani podvez kojim je pokušala zaustaviti krvarenje iz prostrijelnih rana.

"Kada je počela invazija u punom razmjeru, zamolili smo je da dođe u Irpin, ali nije shvaćala koliko je to ozbiljno. Molili smo je da napusti Buču, ali nije mislila da je toliko ozbiljno. Spasila sam svoje dijete iz Donjecka 2014., ali sam je izgubila 2022. godine", kazala je njena majka koja ju je bezuspješno tražila i putem Facebooka.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...