ZAŠTITNO LICE PROPAGANDE PYONGYANGA: Čuvena voditeljica vijesti u Sjevernoj Koreji dobila luksuzni stan (VIDEO)

Glas Amerike prenosi da je Ri, koja ima 79 godina, kazala je da se u svojoj novoj kući osjeća kao u hotelu.

  • Svijet

  • 15. Apr. 2022  15. Apr. 2022

  • 0

Lider Sjeverne Koreje Kim Jong-un otvorio je novu "luksuznu stambenu četvrt" za svoje elitne pristalice u centru Payongyanga.

Prema pisanju državnih medija, nove višespratnice rezervisane za "istinske patriote", poput glavne voditeljice vijesti na državnoj televiziji, Ri Chun Hi.

Ceremonija otvaranja ove luksuzne četvrti uslijedila je dva dana nakon što je sjevernokorejski lider otvorio novu ulicu stambenih zgrada na periferiji grada namijenjenu za 10.000 običnih stanovnika, piše NK News.

Izgradnja ovog stambenog projekta počela je prije oko godinu dana, u martu 2021. godine, a Kim Jong-un je posjetio lokaciju tri puta kako bi upravljao njenim napretkom izgradnje.

Glas Amerike prenosi da je Ri, koja ima 79 godina, kazala je da se u svojoj novoj kući osjeća kao u hotelu i da su ona i članovi porodice “cijelu noć proveli plačući dirnuti gestom partije”.

Ri je počela da radi na državnoj televiziji ranih 70ih, kada je zemljom vladao Kim Il Sung, i vremenom je postala zaštitno lice propagande na nacionalnoj televiziji, podsjeća Glas Amerike.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...