REIS KAVAZOVIĆ O EKSHUMACIJI MUAMERA ZUKORLIĆA: "Očekujemo od nadležnih državnih organa da poduzmu sve što je potrebno kako bi se..."

Reis Kavazović je rekao kako je potrebno, ukoliko se uistinu utvrdi da je smrt Muamera Zukorlića bila posljedica trovanja da se počinioci pronađu hitno i kazne zbog tog "gnusnog čina". 

  • Društvo

  • 16. Apr. 2022  

  • 2

Prije nekoliko dana više javno tužilaštvo u Novom Pazaru naložilo je ekshumaciju tijela bivšeg sandžačkog muftije Muamera Zukorlića, u sklopu istrage o utvrđivanju uzroka njegove smrti.

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, Husein-ef. Kavazović danas je izdao zvanično saopštenje povodom ovoga rekavši kako porodica Zukorlića ima njegovu podršku.

- Podržavam nastojanja porodice rahmetli Muamera Zukorlića, člana Sabora Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, i bivšeg dugogodišnjeg muftije i predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, s namjerom da se istraže sve okolnosti i utvrde stvarni uzroci njegove iznenadne smrti. Kako postoje sumnje da smrt rahmetli Muamera Zukorlića nije nastupila prirodnim putem, već da je bila posljedica trovanja, očekujemo od nadležnih državnih organa da poduzmu sve što je potrebno kako bi se, bez sumnje, utvrdile stvarne činjenice u vezi s tim, napisao je Kavazović.

Reis Kavazović je rekao kako je potrebno, ukoliko se uistinu utvrdi da je smrt Muamera Zukorlića bila posljedica trovanja da se počinioci pronađu hitno i kazne zbog tog "gnusnog čina". 

Podsjetimo, Muamerov sin, Usame Zukorlić, saopćio je na press konferenciji da je porodica pronašla adekvatne laboratorije u inostranstvu gdje su uradili neophodna ispitivanja. Iz jedne laboratorije su, na osnovu dobijenih uzoraka, dobili rezultate da "postoji visoka vjerovatnoća da je testirana osoba bila otrovana teškim metalima", a iz druge da je "osoba otrovana hranom".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...