BRITANSKI AMBASADOR FIELD: "Danas odajemo počast Dobrili, mladoj ženi koja je ubijena radeći za britanske snage"

"Sjećamo se nje, i mnogih drugih koji su dali živote za mir", napisao je Field.

  • Politika

  • 16. Apr. 2022  16. Apr. 2022

  • 0

Ambasador Velike Britanije u BiH Matthew Field prisustvovao je danas obilježavanju godišnjice zločina nad Bošnjacima u Ahmićima.

"Danas odajemo počast Dobrili, mladoj ženi koja je ubijena devedeset treće radeći za britanske snage. Sjećamo se nje, i mnogih drugih koji su dali živote za mir", napisao je Field na svom Twitter profilu.

Podsjećamo, u Ahmićima je otkrivena i spomen-ploča Dobrili Kalabi, koja je ubijena 5. jula 1993. godine snajperom u Vitezu na radnom zadatku za britanske snage UNPROFOR-a, suprotstavljajući se počiniocima i osuđujući zločine počinjene u Ahmićima 16. aprila 1993. godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...