UPRKOS RUSKOM ULTIMATUMU O PREDAJI: Borci Mariupolja još uvijek se bore (VIDEO)

Nekoliko sati nakon zadanog roka, ukrajinski borci koji se skrivaju u čeličani Azovstal koja gleda na Azovsko more, nisu pokazivali nikakve znakove predaje.

  • Svijet

  • 17. Apr. 2022  

  • 0

Čini se da ukrajinski vojnici prkose ruskom ultimatumu da danas polože oružje i predaju se u mariupoljskoj luci, za koju Moskva tvrdi da su je njene vojne snage gotovo u potpunosti zauzele, što bi za njih bila najveća nagrada u gotovo dvomjesečnom ratu.

Nekoliko sati nakon zadanog roka, ukrajinski borci koji se skrivaju u čeličani Azovstal koja gleda na Azovsko more, nisu pokazivali nikakve znakove predaje.

Rusko ministarstvo odbrane danas je objavilo da su, po njihovim saznanjima, opkoljeni ukrajinski borci, među kojima je i 400 “stranih plaćenika”, dobili naredbu da pucaju na svakoga među njima ko želi odustati. Ukrajinska vlada o tome nije objavila nikakvu informaciju.

U Harkivu ubijeno pet ljudi

Istovremeno, najmanje pet osoba je ubijeno, a 13 ih je ranjeno u današnjem nizu napada na Harkiv na sjeveroistoku Ukrajine. Napadi su izazvali nekoliko požara u samome središtu grada.

Novinari AFP-a kažu da su čuli dva rafala i da su vidjeli pet požara kako se šire u stambenim dijelovima u središtu Harkiva.

U trenucima koji su uslijedili nakon napada na ulicama se osjećala panika, svi koji su se zatekli tamo, bježali su u skloništa, a automobili su se udaljavali od opasnih dijelova grada, prenosi AFP.

Harkiv, drugi ukrajinski grad po veličini, u kojemu je prije rata živjelo gotovo milion i po stanovnika, na početku ruske ofanzive nekoliko je dana zaredom bio meta teških borbi, međutim i dalje je pod kontrolom ukrajinskih vojnih snaga.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...