RASPOREĐUJU "SOTONE", MOGU POGODITI AMERIKU; PUTINOV PRST NAD CRVENIM DUGMIĆEM: Rusi otkrili otkuda će vrebati moćni projektili

U SAD-u su na oprezu s obzirom na to da Rusija često spominje nuklearno oružje.

  • Svijet

  • 23. Apr. 2022  23. Apr. 2022

  • 0

Glavni čovjek ruske svemirske agencije Roskosmos, Dmitrij Rogozin, otkrio je u razgovoru za rusku državnu televiziju da će interkontinentalni balistički projektili Sarmat, sposobni izvršiti napad na SAD, do jeseni biti raspoređeni u Krasnojarskom kraju u Sibiru, oko 3.000 kilometara istočno od Moskve.

Kaže kako će projektili Sarmat, koji nose i nadimak, Sotonin sin, biti postavljeni na ista mjesta i u iste silose kao i rakete Vojvoda iz sovjetskog doba, koje se zamijenjuju raketama Sarmat, dodavši da će se time uštedjeti “kolosalni resursi i vrijeme”.

"Lansiranje 'superoružja' bio je historijski događaj koji će garantovati sigurnost ruske djece i unuka u sljedećih 30 do 40 godina", dodao je Rogozin.

U SAD-u su na oprezu s obzirom na to da Rusija često spominje nuklearno oružje, ali isto tako smatraju kako su vrlo male šanse da će se Putin odlučiti na takvo nešto.

Rusi tvrde da Sarmat s lica Zemlje može izbrisati zemlju veličine Francuske ili Texasa. Riječ je o novoj interkontinentalnoj balističkoj raketi, a očekuje se da će Rusija svaku opremiti s deset ili više bojevih glava. Navodni domet joj je 18 hiljada kilometara.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...