NOVI OKRŠAJ HRVATSKOG PREMIJERA I PREDSJEDNIKA: „Milanović patološki laže, napada nas udbaškim metodama, bojkotira, iznosi proruske i antiukrajinske stavove i čini veliku sramotu..."

Istaknuo je kako je uloga predsjednika Republike, prema Ustavu, brinuti o skladnom funkcioniranju institucija, a ne da ih destabilizira svojim ponašanjem.

  • Regija

  • 26. Apr. 2022  26. Apr. 2022

  • 3

Predsjednik hrvatske vlade i HDZ-a Andrej Plenković rekao je da predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović prokušanim udbaškim metodama napada njega, vladu i HDZ naglasivši da je uloga predsjednika države brinuti o skladnom funkcioniranju institucija, a ne ih destabilizirati. 

Nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a premijer je izjavio da je predsjedniku RH još prije 61 dan, na početku ruske agresije na Ukrajinu, uputio pismeni dopis da se sastane Vijeće za nacionalnu sigurnost, što Milanović bojkotira.

"Udbaškom metodom napada druge"

Na pitanje novinara hoće li u nedjelju, 1. maja, na obljetnici Bljeska biti zajedno u protokolu s predsjednikom RH, Plenković je rekao da je Milanović bezobzirno izvrijeđao cijelu vladu i HDZ dodavši da Milanović projicira svoja svojstva na druge. 

"On je tu sada u funkciji nekakvog orkestriranog udbaškog poslušnika u kojem optužuje HDZ, mene, mog pokojnog oca koji je umro prije nekoliko tjedana, da je udbaš, a da sam ja udbaš 'druge generacije'. Patološki laže, optužuje mene da sam ja rekao da su 'generali udbaši'; sve stvari koje ne stoje, koje nikad nisam izgovorio niti mislim", rekao je Plenković.

Sve to, dodao je, Milanović je "sasuo u medije u Jasenovcu", kada se obilježavala 77. godišnjica proboja iz logora.

Ocijenio je, u kontekstu zahtjeva za pomilovanje Perkovića i Mustača, da se Milanović našao u poziciji za koju je očito htio da se nađe, ali sada ne zna kako da se iz toga izvuče. "I onda prokušanom udbaškom metodom napada druge. Napada HDZ, napada mene, napada one koji mu nešto kažu i to je ozbiljan problem", rekao je Plenković.

Istaknuo je kako je uloga predsjednika Republike, prema Ustavu, brinuti o skladnom funkcioniranju institucija, a ne da ih destabilizira svojim ponašanjem.

"Milanović bojkotira Vijeće za nacionalnu sigurnost"

Plenković je podsjetio i da je prije 61 dan Milanoviću uputio pismeni dopis da se sastane Vijeće za nacionalnu sigurnost. No, upozorio je, Milanović sve vrijeme bojkotira dogovor o sastanku Vijeća u vremenu kada je ruska agresija na Ukrajinu dovela do više od pet miliona izbjeglica širom Evrope, enormnih ratnih razaranja i ratnih zločina. 

"On bojkotira, iznosi proruske i antiukrajinske stavove i čini veliku sramotu međunarodnoj reputaciji Hrvatske", kazao je Plenković.

Smatra i da je prostor za komunikaciju sužen ako se neko tako ponaša i "patološki lažno" vrijeđa.

Plenković je ponovio da će država funkcionirati. "Niti se ovako puno sastajemo. Sada ćemo se sastajati još manje", poručio je.

Naveo je i da ga je već dvoje novinara pitalo "lažno pitanje" temeljem Milanovićevih laži što, poručio je, neće dopustiti. "Nećemo dopustiti da laži postaju istine", kazao je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...