"SB" NA LICU MJESTA: Bećirović će i sutra doći na sjednicu Doma naroda PS BiH - "Ne treba raspravljati po motelima i hotelima Neuma..." (FOTO)

"Ovdje treba poštovati principe ustavnosti i zakonitosti i vrlo jasno argumentime reći zašto neke stvari treba odbiti, kao što je ovaj diskriminatorski prijedlog HDZ-a koji ne zaslužuje nikakvu šansu da prođe unutar PS BiH."

  • Politika

  • 26. Apr. 2022  26. Apr. 2022

  • 2

Delegat Doma naroda PS BiH Denis Bećirović kazao je nakon današnje propale sjednice ovog doma da je želio predložiti dvije tačke dnevnog reda, a koje su od koristi građanima.  

"Želio sam predložiti da prva tačka bude informacija Vijeća ministara o posljedicama zemljotresa koji su potresli BiH sa konkretnim prijedlozima rješenja po tom pitanju. Drugu tačku sam želio da predložim je razmatranje informacije Tužilaštva BiH o provođenju istrage protiv lica koja su pokrenula antidejtonski i antiustavni postupak pravne secesije bh. entiteta RS od međunarodno priznate države BiH", kazao je Bećirović. 

Kada je riječ o prijedlogu HDZ-a o izmjenama Izbornog zakona BiH, to je jedan antievropski zakon, zakon koji bi unio etnički aparthejd i u skladu sa Ustavom BiH nikad ne može biti usvojen u parlamentarnoj proceduri BiH.

"Moj stav je vrlo jasan. Ja ne mogu mjesecima i godinama ovdje govoriti da se mora raspravljati u državnim organima vlasti, a onda ne dolaziti. Ja mislim da se treba raspravljati u parlamentarnoj skupštini BiH, ne treba raspravljati po motelima i hotelima Neuma. Ovdje treba poštovati principe ustavnosti i zakonitosti i vrlo jasno argumentime reći zašto neke stvari treba odbiti, kao što je ovaj diskriminatorski prijedlog HDZ-a koji ne zaslužuje nikakvu šansu da prođe unutar PS BiH", kazao je Bećirović dodajući da je i u slučaju da je zakon usvojen u Domu naroda PS BiH nema nikakvu šansu da bude usvojen u Predstavničkom domu PS BiH. 

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović je najavio da će sutra biti održana sjednica. Bećirović je kazao da će i sutra doći, prenosi nap.ba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...