PLENKOVIĆU, GDJE GA NAĐE: Pogledajte šta je sve govorio HDZ-ov političar iz Sarajeva koji je jučer postao novi hrvatski ministar…

Premijer Hrvatske konačno je objavio imena novih ministara u Vladi Republike Hrvatske, no jedno ime već duže vrijeme predmet je rasprava.

  • Mini market

  • 28. Apr. 2022  28. Apr. 2022

  • 0

"Tri su osobe koje će biti novi članovi Vlade, što smo odgovorili već prije 20-tak dana, ali se čekalo s objavom dok ne prođu blagdani i dok se ne postigne dogovor sa sindikatima", rekao je premijer Hrvatske Andrej Plenković pa otkrio ko su novi ministri.

"Imena su iscurila već ranije - to su Anja Šimpraga koja dolazi umjesto Miloševića, Marin Piletić koji će biti ministar rada i socijalne politike, a Davor Filipović bit će novi ministar gospodarstva i energetike. Riječ je o novoj generaciji političara, oni su jako mladi. Mislim da je sad čak šestero ministara rođeno u 80-tim godinama, što je znak pomlađivanja Vlade", rekao je Plenković.

Inače, Filipović, rođeni Sarajlija, teško je poražen na izborima za gradonačelnika Zagreba od današnjeg gradonačelnika Tomislava Tomaševića, a mnogi analitičari u Hrvatskoj tvrde kako je njegov izbor zapravo stigao kao zahvala što je „žrtvovan“ na izborima za gradonačelnika Zagreba, iako nije imao nikakve šanse.

Pogledajte šta je sve ranije govorio Davor Filipović.

Filipović je i prije nego što je izabran za novog ministra bio u centru skandala, o tome više možete pročitati OVDJE.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...