PLENKOVIĆEV POLITIČAR RODOM IZ SARAJEVA U CENTRU SKANDALA: Sprema se za funkciju ministra, već danima dolazi u ministarstvo...

Ali nešto takvo, da osoba koja je prema više najava budući ministar u Ministarstvo dolazi prije službene primopredaje, dosad je u hrvatskoj savremenoj historiji nezabilježeno.

  • Regija

  • 26. Apr. 2022  26. Apr. 2022

  • 2

Kako piše današnji Nacional, koji ga naziva neiskusnim, Davor Filipović danima već dolazi u Ćorićevo ministarstvo.

Prema njihovim informacijama on se 21. aprila pokušao u tajnosti sastati s Tomislavom Ćorićem u njegovom uredu na 22. spratu, dva dana nakon što je već viđen sprat niže gdje su kadrovska i pravna služba. Za sastanak s Ćorićem saznali su ipak neki HDZ-ovci koji su sve potvrdili Nacionalu.

"Beskrajno lojalan Plenkoviću, sprema se umjesto Ćorića nastaviti provođenje premijerove politike i u sferi energetike.

Ali nešto takvo, da osoba koja je prema više najava budući ministar u Ministarstvo dolazi prije službene primopredaje, dosad je u hrvatskoj savremenoj historiji nezabilježeno.

I ujedno baca ponajbolju sliku na karakter i stručne domete isforsirane rekonstrukcije Plenkovićeve Vlade iz koje, osim pravosudnim problemima opterećenih Josipa Aladrovića i Borisa Miloševića, zapravo svojevoljno odlazi, odnosno suštinski glavom bez obzira bježi samo Tomislav Ćorić", piše Nacional koji dodaje da je za Plenkovića kontrola nad Ministarstvom privrede i održivog razvoja od presudnog značaja jer provodi Plenkovićevu energetsku politiku koja je spora, tajnovita i štetna za Hrvatsku.

Podsjetimo, Davor Filipović, inače rodom iz Sarajeva, teško je poražen na izborima za gradonačelnika Zagreba od strane današnjeg gradonačelnika Tomislava Tomaševića.

Ukoliko se informacije pokažu istinitim, Filipović će svoju vjernost Plenkoviću "naplatiti" ministarskim mjestom.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...