OVO SU KOLJAČI IZ BUČE: Ukrajina objavila imena i fotografije desetorice ruskih vojnika odgovornih za masakr...

Jedinica je nagrađena za zvjerstva koja je počinila te vraćena na bojište. Pravda za ratne zločince je neizbježna, reklo je Ministarstvo.

  • Svijet

  • 29. Apr. 2022  29. Apr. 2022

  • 0

Ministarstvo obrane Ukrajine u četvrtak je na svom službenom Twitter profilu objavilo fotografije i imena ruskih vojnika koje drži odgovornima za počinjenje ratnih zločina u Buči te ih je tom prilikom prozvala "podmuklom desetoricom", piše Daily Mail.

"Deset ruskih koljača iz 64. brigade koje se sumnjiči za počinjenje masakra u Buči identificirano je i imenovano. Jedinica je nagrađena za zvjerstva koja je počinila te vraćena na bojište. Pravda za ratne zločince je neizbježna", reklo je Ministarstvo.

"Podumuklu desetoricu" navodno čine desetar Andrej Bizjaev (33), gardista Sergej Peskarev (24), desetar Dmitrij Sergjenko (27), gardista Grigorij Nariškin (30), narednik Nikita Akimov (25), desetar Mihail Kašin (24), gardista Vasilij Knjazev (24), gardista Albert Radnajev (24), potporučnik Vjačeslav Lavrencjev (29) i desetar Semjon Malcev (26).

image

Andrej Bizjaev (33)

  image

Sergej Peskarev (24)

  image

Dmitrij Sergjenko (27)

  image

Grigorij Nariškin (30)

  image

Nikita Akimov (25) (lijevo)

  image

Mihail Kašin (24)

  image

Vasilij Knjazev (24)

  image

Albert Radnaev (24)

  image

Vjačeslav Lavrencjev (29)

  image

Semjon Malcev (26)

Pukovnik Azatbek Omurbekov, vođa "Mesare iz Buče", prošle je sedmice promoviran u brigadira. Smatra se da se 64. brigada sada bori u Donbasu.

imageAzatbek Omurbekov

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...