KOJIĆ RAZOČARAN ODLUKOM SUDA: „Kazna Mahmuljinu poniženje za srpski narod…“

Kojić tvrdi da se Sud BiH ne bavi činjenicama i dokazima, nego provodi političke ciljeve Bošnjaka.

  • Društvo

  • 29. Apr. 2022  29. Apr. 2022

  • 2

Milorad Kojić, direktor Centra za istraživanje rata, ratnih zočina i traženje nestalih lica bh. entiteta Republika Srpska razočaran je presudom generalu Sakibu Mahmuljinu.

"Karakter rata određuju dokumenta, određuju žrtve, određuju svjedoci. Oni hoće da kažu da nisu odsjecane glave na Ozrensko-vozućkom ratištu pa se zato mijenja karakter rata. To je ponižavanje. I onda zajedno sa presudom od osam godina je dodatno ponižavanje i žrtava i porodica žrtava. Još se traga za tijelima. Tužilaštvo nije optužilo nikog za individualnu odgovornost, ali ni neke za komandnu odgovornost", kaže Kojić za ATV.

"S druge strane, Srbinu koji je bio stražar u jednom zatvoru, izrečena je kazna od pet godina. Nikog nije maltretirao niti bilo šta uradio, a dobio je recimo pet godina. Javnost u Republici Srpskoj ovom kaznom ne smije biti zadovoljna. Ako vidimo praksu, kako se sudilo Srbima, a kako se sudi Bošnjacima koji se oslobađaju ili im se daju ovako niske kazne, ne smijemo, i ne možemo biti zadovoljni, niko u Republici Srpskoj", ističe Kojić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...