IRONIJA SUDBINE: Boris Becker ide u zatvor u blizini mjesta svojih najvećih uspjeha

On će uskoro otići na odsluženje u zatvor u Wandsworth koji se nalazi u blizini wimbledonskog kompleksa na 3,8 kilometara udaljenosti.

  • Sport

  • 30. Apr. 2022  

  • 0

Velika teniska legenda Boris Becker osuđen je na dvije i po godine zatvora nakon što je proglašen krivim za skrivanje imovine u vrijednosti od 2,5 miliona funti kako ne bi plaćao svoje dugove.

On će uskoro otići na odsluženje u zatvor u Wandsworth koji se nalazi u blizini wimbledonskog kompleksa na 3,8 kilometara udaljenosti.

Zanimljivo je da je Becker tokom izricanja presude nosio wimbledonsku kravatu, a najveće uspjehe je upravo ostvario na londonskoj travi.

On je tri puta bio wimbledonski šampion, dok je na ostala tri najveća turnira ukupno osvojio tri titule.

Podsjetimo, Becker je osuđen zbog skrivanja imovine i kredita u ukupnoj vrijednosti od 2,5 miliona funti. Sve to je radio kako bi izbjegao plaćanje dugova.

On je navodno prenio 390.000 funti na druge račune, sakrio je imanje u Nemačkoj i nije prijavio 75.000 funti u IT firmi, kao i pozajmicu od 700.000 funti.

Slučaj se usredsredio na Beckerov bankrot u junu 2017. godine, kao rezultat neplaćenog zajma više od tri miliona funti na njegovom luksuznom imanju na Mallorci. On je takođe dugovao i švajcarskim vlastima oko pet miliona franaka i nešto manje od milion eura zbog presuda za pokušaj i utaju poreza u Njemačkoj 2002. godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...