BRANISLAV BORENOVIĆ, PREDSJEDNIK PDP-a I BIVŠI VOJNIK VRS-a: "Podizanje optužnice za zločin u 'Dobrovoljačkoj' daje..."

(...) tračak nade.

  • Politika

  • 03. Maj 2022  03. Maj 2022

  • 3

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović istakao je da se "30 godina čeka pravda za ubistvo 42 vojnika i civila u Dobrovoljačkoj ulici, te da nedavno podizanje optužnice protiv 11 osoba daje tračak nade da će ona bar djelimično biti zadovoljena":

"Ali budući da su po nacionalnom sastavu ubijeni bili većinski Srbi, a znajući praksu pravosudnih institucija kada su zločini nad Srbima u pitanju, prisutna je i velika bojazan da će i te presude biti puko pranje biografija učesnika u ovom strašnom masakru", kaže Borenović.

On je istakao da je "nemoguće zaboraviti da su stradali golobradi mladići i to u povlačenju, prema sporazumu i uz garanciju mirovnih snaga UN-a".

"Uz ubistvo srpskog svata na Baščaršiji, zločin u Dobrovoljačkoj ulici početak progona i zločina nad Srbima u Sarajevu", saopćeno je iz pressa Borenovićevog PDP-a..

Naša je preporuka da još jednom pogledaju izjavu generala Milutina Kukanjca o događajima u Dobrovoljačkoj ulici.

(S. B.) 

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...