"TO JE NESRETAN IZBOR": Američki milijarder Bill Gates razočaran stavovima Novaka Đokovića...

Đoković je početkom godine zbog tog stava deportiran iz Australije, a kasnije je rekao da ne želi da igra turnire ako je vakcinacija uslov da do njih dođe.

  • Svijet

  • 06. Maj 2022  06. Maj 2022

  • 0

Američki milijarder Bill Gates kritizirao je odluku Novaka Đokovića da se ne vakciniše protiv koronavirusa.

Đoković je početkom godine zbog tog stava deportiran iz Australije, a kasnije je rekao da ne želi da igra turnire ako je vakcinacija uslov da do njih dođe.

„Ako ste vakcinisani to pomaže zajednici kojoj pripadate. Nisu savršeno sredstvo u sprečavanju infekcije, ali je značajno suzbijaju. Dakle, ako je neko zabrinut za svoje zdravlje do te mjere da osjeća da ne može da učestvuje u toj zaštiti zajednice, onda je to nesretan izbor. Ako je riječ o osobi koja je pritom inspiracija mnogima, onda se takvo razmišljanje širi brže među bazom fanova i kao rezultat imamo manji nivo vakcinacije od onoga koji nam je potreban“, rekao je Gates.

Dodao je i da se divi uspjesima koje Đoković postiže na terenu, ali ne i onima koji se tiču vakcinacije protiv korone.

"Dakle, divim se Novaku na mnogo načina, ali bih volio da njegovi stavovi o vakcinama nisu takvi", dodao je nekada najbogatiji čovjek na svijetu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...