GENERALNA PROBA PARADE U MOSKVI: Crvenim trgom prodefilovalo 11.000 vojnika (FOTO)

Crvenim trgom u vojnim vozilima prošla je i paradna jedinica učesnika vojne operacije u Ukrajini, koju Moskva naziva “specijalna vojna operacija”.

  • Svijet

  • 07. Maj 2022  

  • 1

Rusija je održala generalnu probu parade, koja je planirana za ponedjeljak, 9. maj, povodom Dana pobjede nad nacističkom Njemačkom u Drugom svjetskom ratu.

Crvenim trgom u vojnim vozilima prošla je i paradna jedinica učesnika vojne operacije u Ukrajini, koju Moskva naziva “specijalna vojna operacija”.

Također, osam aviona MiG-29SMT napravilo je u zraku slovo Z, koje ruske snage u Ukrajini koriste kao znak raspoznavanja. To slovo je za Moskvu postalo jedan od simbola ruske invazije na Ukrajinu.

Ministarstvo odbrane Rusije navelo je da je u probi sudjelovalo 11.000 vojnika, 131 jedinica suvremene vojne tehnike, kao i 77 aviona i helikoptera.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...