BOŽO SKOPLJAKOVIĆ UPUTIO KRATKU PORUKU: "Za Milanovića i njegove hvalospjeve za Dodika, situacija je teška u RS-u gdje je 1991. godine..."

Božo Skopljaković se oglasio putem Twittera.

  • Mini market

  • 12. Maj 2022  12. Maj 2022

  • 3

Predsjednik Hrvatske stranke u Bosni i Hercegovini Božo Skopljaković oglasio se povodom, kako je naveo, hvalospjeva predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića upućenih Miloradu Dodiku, članu Predsjedništva BiH i lideru Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

Milanović je, podsjetimo, izjavio da "Dodik nije četnik već partner", te da su Hrvati u BiH spremni za treći entitet.

"Za g. Milanovića i njegove hvalospjeve za Dodika! Situacija je osobito teška u Republici Srpskoj gdje je 1991. godine bilo oko 220.000, a sada je samo oko 15.000 katolika, odnosno samo ih je 2,4% od ukupnoga broja stanovnika ovog entiteta", napisao je Skopljaković na Twitteru.

Isto je Skopljaković ponovio i Draganu Čoviću koji je poslanicima u Narodnoj skupštini RS-a povodom neustavnog 9. januara poručio: “Čuvajte Republiku Srpsku!”. Takva izjava naišla je na zgražavanje, posebno u Hrvatskoj.

Radiosarajevo.ba podsjeća da je Milanović 5. maja izjavio da kod "Dodika ne vidi opasnost" i da njega napadaju "Karađićevci i Mladićevci koji bi došli ako on ode s vlasti".

"Za mene u ovom trenutku i za hrvatske interese, Dodik je partner, nije četnik", dodao je.
Na komentar novinara da je Dodik povezan s Putinom, Milanović je rekao:

"Povezanost s Putinom? Pa Putin ne zna da Dodik postoji".

Poručio je kako nije ideja da Hercegovina postane dio Hrvatske te da nije riječ o pohlepi i žeđi za tuđim, već o nacionalnim interesima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...